Istočno Sarajevo
0

Kabinet Milorada Dodika: Nismo dijelili novinare po entitetskoj pripadnosti

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Nakon što je portal Klix.ba objavio informaciju da su novinari u Administrativnom centru Vlade RS jučer grupisani, te informacije da su u jednoj grupi bili novinari iz RS-a, u drugoj novinari iz FBiH, oglasili su se iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika odbacujući da su dijelili novinare.

Iz Kabineta Milorada Dodika saopćavaju da je riječ o manipulaciji te da nikakva segregacija nije postojala.

"Portal Klix zluopotrijebio je jučerašnje gostoprimstvo predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i članova njegovog kabineta u sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, proizvodeći u javnosti događaj o navodnoj segregaciji novinara iz Federacije BiH, koji uopšte nije ni postojao", rečeno je za Srnu u kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Iz kabineta su naglasili da protokol srpskog člana Predsjedništva BiH nije dijelio novinare već je, prema ličnoj preporuci predsjedavajućeg Milorada Dodika, prvo organizovao zajednički ručak za sve novinarske ekipe, a potom omogućio i da uzmu izjave.

Objašnjenja radi, portal Klix.ba ni u jednom dijelu teksta nije napisao da su novinari diskriminisani ili da je u pitanju segregacija, već je objavio informaciju koju je potkrijepio dokazima u vidu fotografija.

"S obzirom na činjenicu da je u sjedište Republike Srpske u Istočnom Sarajevu došao veliki broj novinarskih ekipa, davanje izjava ekspeditivnije je bilo organizovati u dvije grupe, koje su novinari sami organizivali, jer predsjedavajući Dodik nije imao namjeru da održi konferenciju za novinare, već samo da da izjave", istakli su u kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.