Bez padavina
82

Jutros najhladnije bilo u Livnu, a najtoplije u Neumu

FENA
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
U Bosni je jutros bilo magle i niskih oblaka, dok je u Hercegovini pretežno vedro. Dnevne temperature u našoj zemlji danas će se kretati od 3 do 7, a na jugu od 9 do 13 stepeni Celzijusa.

Temperature zraka izmjerene u 07.00 sati: Livno -6 stepeni, Gradačac i Ivan-sedlo -5, Bihać, Široki Brijeg i Tuzla -4, Banja Luka, Bugojno, Sanski Most i Sarajevo -3, Grude, Jajce i Srebrenica -2, Bjelašnica -1, Brčko i Zvornik 0, Trebinje 2, Mostar 3 i Neum 6.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje umjereno oblačno vrijeme. Prijepodne, po kotlinama i uz riječne tokove s maglom i niskim oblacima. Tokom dana doći će do postepenog smanjenja oblačnosti. Vjetar će biti slab, a u jugozapadnim područjima i umjeren južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni.

U Sarajevu danas će biti umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima je magla u kotlinskim djelovima grada.Najviša dnevna temperatura oko 5 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.