Šokiran zbog derneka
4.2k

Jusko: Ovo što se večeras desilo u Sarajevu je za najgoru moguću osudu

A. Z.
Ismir Jusko (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Ismir Jusko (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Ministar unutrašnih poslova Kantona Sarajevo, Ismir Jusko, rekao je za Klix.ba da je odmah nakon što je vidio vijest o korona-derneku na našem portalu pozvao komesara MUP-a KS Nusreta Selimovića i tražio da policija prekine zabavu.
"Tražio sam od komesara da sve osobe dobiju prekršajne naloge. Ovo što se danas desilo je sramotno, u pitanju su ljudi koji trebaju biti primjer građanima kada je riječ o poštivanju mjera. Ovo je za najveći moguću osudu", rekao nam je Jusko.

Intervencija policije je završena u 22:45 sati, a prekršajni nalog je dobilo 15-ak osoba. Objekat je zatvoren, a od prisutnih su uzeti podaci, uključujući i vlasnika Golf Kluba u kojem se sve odigralo. Osim toga, načinjena je i zabilješka za inspekciju koja je upućena u objekat.

Podsjećamo, korona-derneku koju je organizovan, kako saznajemo, povodom proslave rođendana ljekara Jusufa Šabanovića, prisustvovali su državni ministar Staša Košarac, pjevači Halid Bešlić, Hari Mata Hari, Šerif Konjević, Slađana Mandić, Semir Cerić Koke...