{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jurišić: Špirićeva ostavka pokušaj destabilizacije i radikalizacije stanja u BiH

F
5.11.2007. u 13:11
0
0
Jurišić: Špirićeva ostavka pokušaj destabilizacije i radikalizacije stanja u BiH
0
Jurišić: Špirićeva ostavka pokušaj destabilizacije i radikalizacije stanja u BiH
Hrvatska stranka prava (HSP) BiH Đapić-dr. Jurišić u potpunosti podržava posljednje mjere visokog predstavnika u BiH Miroslava Lajčaka, koje su imale za cilj osiguravanje učinkovitijeg rada Vijeća ministara i Parlamentarne skupštine BiH, sprječavanje opstrukcija u tim institucijama i osiguravanje nužne prolaznosti zakona u Parlamentu BiH, izjavio je danas u Mostaru predsjednik te stranke Zvonko Jurišić.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Jurišić je na konferenciji za novinare istaknuo kako je Vijeće ministara od svoga formiranja usvojilo samo jedan zakon, što kako je kazao, govori o čistoj opstrukciji rada Vijeća i opstrukciji vlasti BiH.

"Stoga ostavku predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Nikole Špirića smatramo pokušajem destabilizacije i radikalizacije stanja u BiH i jasnim pokazateljem političara iz Republike Srpske kao kočničara reformskih procesa u BiH.

Činjenica je kako je ovim nepromišljenim i nepotrebnim potezom Nikole Špirića nanesena politička i gospodarska šteta BiH i njenom međunarodnom ugledu i ponovno se ova država prikazuje kao nestabilno i nesigurno područje", kazao je Jurišić.

HSP Đapić-dr.Jurišić poziva visokog predstavnika da odlučno nametne Martenstov prijedlog policijske reforme s 9 policijskih oblasti i gradom Sarajevom, kao najboljim rješenjem za BiH.

"Pozivamo visokog predstavnika da primjereno kazni političare koji svojom neodgovornošću sprječavaju provedbu tih reformi, a tu
prvenstveno mislimo na političare iz Republike Srpske, i na taj način omogući nastavak puta ka Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju Europskoj uniji i ostalim EU integracijama i stvori preduvjete za najvažniju reformu - reformu Ustava BiH", kazao je Jurišić.

Na konferenciji Jurišić se osvrnuo i na stanje u Hercegovačkoj televiziji (HTV) Mostar, kazavši kako je ova televizija u posljednjih 6 mjeseci preživjela isključivo podrškom Zapadnohercegovačke županije.

Jurišić je pozvao predstavnike hrvatskih političkih stranaka iz Hercegovačko-neretvanske i Hercegbosanske županije da žurno na sebe prenesu osnivačka prava HTV-a Mostar, kojoj kako je kazao ponovno prijeti gašenje.

On je istaknuo kako su zastupnici HSP-a na posljednjoj sjednici Skupštine HNŽ-a dali prijedlog da se na dnevni red sjednice uvrsti i preuzimanje osnivačkih prava nad HTV-om Mostar, no da taj prijedlog nisu prihvatili zastupnici HDZ-a 1990, te da imaju saznanja kako SDA neće podržati prijedlog o preuzimanju prava jer su stava da HTV Mostar treba ići u stečaj.

Jurišić je istaknuo kako HSP Đapić-dr.Jurišić u predizbornoj kampanji za 11. izbornu jedinicu za Sabor Republike Hrvatske neće koristiti jumbo plakate, već će ta sredstva iskoristiti za promidžbu na Hercegovačkoj televiziji, te i na taj način potpomoći rad i opstanak te hrvatske medijske kuće, koja je, kako je kazao od velike važnosti za hrvatski narod u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: