Jurišić primio predstavnike EUFOR-a

F
FENA
26.11.2008. u 15:31
0
0
Jurišić primio predstavnike EUFOR-a
0
Jurišić primio predstavnike EUFOR-a
Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Josip Jurišić primio je danas predstavnike Regionalnog koordinacionog centra EUFOR-a za područje Sarajeva predvođene kapetanom italijanske vojske Francescom de Micheleom.
Tokom susreta razgovarano je o sigurnosnoj situaciji u gradu te o unapređenju saradnje spomenutog centra EUFOR-a i Grada Sarajeva, za čim postoji obostrana spremnost, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Grada Sarajeva.

Predstavnici EUFOR-a prezentirali su projekt školskog natjecanja o temi "Evropska unija - ljepota različitosti" koji je EUFOR pokrenuo na području cijele BiH s ciljem da bi učenicima iz osnovnih i srednjih škola što više približili Evropsku uniju.

Dogradonačelnik Jurišić čestitao je EUFOR-u na ovom projektu te predložio da tema narednog projekta bude "Bosna i Hercegovina, moja domovina", te da se učenicima iz svih krajeva BiH omogući dolazak u glavni grad BiH da bi upoznali sve njegove znamenitosti i da bi ga svi učenici doživljavali kao glavni grad svoje zemlje.

Predstavnici Regionalnog koordinacionog centra EUFOR-a dogradonačelniku i građanima Sarajeva čestitali su Dan državnosti Bosne i Hercegovine.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: