Jurišić pozvao Samarancha na obilježavanje 25. godišnjice ZOI

F
FENA
6.11.2008. u 12:09
0
2
Jurišić pozvao Samarancha na obilježavanje 25. godišnjice ZOI
0
Jurišić pozvao Samarancha na obilježavanje 25. godišnjice ZOI
Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Josip Jurišić na poziv Grada Barcelone i Kraljevskog teniskog kluba "Barcelona" boravi u ovom pobratimskom gradu.
Jurišić se susreo sa gradonačelnikom Barcelone Jordi Hereuom, počasnim predsjednikom MOK-a Juan Antonio Samaranchom i predsjednikom Kraljevskog teniskog kluba "Barcelona" Juan Maria Tintoreom kojima je uručio poziv gradonačelnice Sarajeva Semihe Borovac da prisustvuju i uveličaju svečanost obilježavanja 25. godišnjice Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, 8. februara 2009. godine.

Oni su se zahvalili na uručenom pozivu i obećali dolazak, te se zahvalili na značajnoj podršci Grada Sarajeva Gradu Barceloni u nominaciji za prijem u svjetsku Asocijaciju gradova nosilaca poruke mira i za podršku u dobivanju sjedišta Glavnog sekreterijata “Proceso de Barcelona: Unión por el Mediterráneo” (Proces iz Barcelone: Unija za Mediteran).

Dogradonačelnik Jurišić prisustvovao je ceremoniji dodjele Zlatne medalje Grada Barcelone Juan Maria Tintoreu za doprinos razvoju sporta. Obraćajući se prisutnima na ceremoniji i čestitajući gospodinu Tintoreu na ovom vrijednom priznanju, Jurišić se još jednom zahvalio Tintoreu za zalaganje da se za vrijeme rata u BiH u pobratimskoj Barceloni uspostavi Distrikta 11 pod nazivom "Sarajevo" iz kojeg su dolazile sve donacije za opkoljeno Sarajevo, te za obnovu grada Sarajeva u postratnom periodu.

Predsjednik Kraljevskog teniskog kluba "Barcelona" Juan Maria Tintore istakao je da je Grad Sarajevo i njegovi građani najveći prijatelj Gradu Barceloni i njegovim građanima, te da mu je bila čast raditi na projektu Distrikta 11 "Sarajevo".


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: