BiH
0

Jukić: 14. marta konstituirajuća sjednica Doma naroda PSBiH

FENA
Konstituirajuća sjednica novog saziva Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH bit će održana 14. marta, izjavio je danas za Agenciju Fena zamjenik predsjedavajućeg tog doma u dosadašnjem sazivu Velimir Jukić.

„U petak poslijepodne dobili smo od Izborne komisije informaciju da su dodijeljeni mandati novom sazivu Doma naroda. Time su ispunjeni uvjeti da možemo krenuti u postupak sazivanja konstituirajuće sjedice“, kazao je Jukić.

Dodao je kako je održana sjednica Kolegija koji je dogovorio da se konstituirajuća sjednica novog saziva održi 14. marta.

Jukić je pojasnio da, po Poslovniku, sjednicu saziva aktuelni predsjedavajući Doma naroda, a to je Goran Milojević. Na sjednicu bit će pozvani novoizabrani delegati Doma naroda, a prije početka same sjednice, kako je najavljeno iz Izborne komisije, bit će uručeni certifikati novoizabranim delegatima u Domu naroda.

„Kako to ide već po redoslijedu utvrđenom odranije, prvi predsjedavajući Doma naroda bit će iz reda hrvatskog naroda, prvi zamjenik predsjedavajućeg bit će iz bošnjačkog, a drugi zamjenik predsjedavajućeg iz srpskog naroda. To je standardna rotacija svakih osam mjeseci“, kazao je Jukić.