{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Jugoslovenske državice" manje nezavisne nego što su bile u SFRJ

F
FENA
29.11.2006. u 09:55
0
0
"Jugoslovenske državice" manje nezavisne nego što su bile u SFRJ
0
"Jugoslovenske državice"  manje nezavisne nego što su bile u SFRJ
Radničko-komunistička partija Bosne i Hercegovine čestita 29. novembar svim stanovnicima na području bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, svim jugoslovenskim narodima i narodnostima, saopćio je danas Glavni odbor ove stranke čije je sjedište u Bijeljini.
"Ovaj datum ne obilježavaju samo nostalgičari, već i oni politički aktivni građani koji smatraju da je uspostavljanje čvrstih ekonomskih, političkih i kulturnih veza među jugoslovenskim narodima neophodno radi odupiranja prodoru neoliberalizma koji naše prostore pretvara u bijednu periferiju svjetskog kapitalizma.

Jugoslovenske državice, koje su sada manje nezavisne nego što su bile u SFRJ, nemaju nikakvog izgleda da izgrade socijalno pravedno društvo, da se ekonomski podignu i povrate dostojanstvo, ukoliko zanemaruju ili mrze jedni druge, a upiru poglede ka Briselu i Vašingtonu.

San o Evropskoj uniji će se pretvoriti u moru, a zdrava politička logika će pokazati da će neka nova jugoslovenska unija, kao izraz novog državnog jedinstva današnjih sićušnih država, predstavljati jedino mogući državno-pravni i politički okvir ekonomskog oporavka i socijalnog blagostanja", stoji u saopćenju za javnost Glavnog odbora Radničko-kominističke partije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: