BiH
0

Jude Law favorit za Bonda

Klix.ba
30-godišnji <b>Jude Law</b>, najpoznatiji po ulogama u filmovima <i>The Talented Mr. Ripley</i> i <i>AI</i>, je od strane britanskih fanova Jamesa Bonda proglašen najboljim nasljednikom <b>Pierce Brosnana</b>. Magazin <i>Total Film</i> je organizovao anketu u kojoj je Jude Law imao 28% podrške Britanaca. Najveći protivnik mu je bio <b>Ewan McGregor</b>, zvijezda <i>Trainspottinga</i> i <i>Moulin Rougea</i>, sa 26%. <b>Christian Bale</b>, koji glumi u filmovima <i>Empire Of The Sun</i> i <i>American Psycho</i>, je završio na trećem mjestu sa 24%.

Hugh Grant je dobio samo 2% glasova. Pierce Brosnan je već pristao da snimi peti Bond film koji će biti nasljednik prošlogodišnjeg Die Another Day, ali kaže da je možda prestar da snimi i šesti. "Za Bonda je potrebna izdržljivost, a ja bih se sa scene htio povući dostojanstveno.", izjavio je prošle godine Brosnan.

Lista glumaca povezanih sa Brosnanovim poslom Jamesa Bonda je veoma duga – od Russella Crowea do Robbiea Williamsa. Crowe je navodno bio izbor bivšeg Bond režisera Johna Glena. Robbie je rekao da bi mu bilo zadovoljstvo preuzeti tu ulogu, nakon što je Bonda imitirao u svom spotu za pjesmu Millennium.

Komičar Richard Blackwood se čak ponudio kao prvi crni James Bond. 2001. godine je škotski glumac Gerard Butler (Dracula 2000) bio favorit novina Daily Record, dok je Britanac Clive Owen iz Gosford Parka također bio kandidat za zamjenu.

U časopisu je usput napravljena još jedna anketa koja je pokazala da je dominacija Star Wars filmova nažalost gotova. Skoro dvije trećine fanova su izabrali filmove iz trilogije Gospodara prstenova ispred trilogije George Lucasa. Skoro dvije trećine također smatraju da Lucas treba završiti sa Star Wars filmovima nakon Epizode III, koja izlazi 2005. godine.

jude-law.net bestofewan.com christianbale.org