OP BH radija 1
0

Jubilarno 50. izdanje "Magnovenja"

Sarajevo-x.com
Redakcija Omladinskog programa BH radija 1 i za danas je spremila dosta toga zanimljivog. Slušat ćete priče o mladima i za mlade iz raznih krajeva BiH, bit će tu i ozbiljnih i zabavnih priloga, a svakako i korisnih te edukativnih sadržaja.

Saznat ćete šta to British Council nudi u okviru svojih programa, a nešto više riječi bit će o jednom od njih - Interkulturalnom Navigatoru. Predstavit ćemo vam portal abrasmedia.info, nastao pod okriljem OKC-a Abrašević u Mostaru; Bosanska Krupa i Bosanski Novi/Novi Grad su mjesta koja su naši saradnici posjetili tokom prošle sedmice - neke od tamošnjih priča čut ćete u današnjem OP-u, a jedna od njih je ona o multikulturalnoj omladinskoj organizaciji MONO iz Novog Grada.

Gost emisije Kost u grlu, aktuelnog intervjua OP-a je dr. Mirko Banjac, direktor Pedagoškog zavoda RS i docent na Filozofskom fakultetu - učiteljski studij u Banjaluci. O obrazovnom sistemu, potrebi njegove reforme, stanju u obrazovanju generalno i jos ponečemu sa dr. Banjcem razgovarao je Stevan Stančić.

Kako je bilo na nastupu njemačke techno zvijezde Westbama u Doboju, šta se sprema za narednu sedmicu kada su u pitanju muzička dešavanja u BiH, priče o bendovima Valter (Široki brijeg), Javni Nered (Bosanska Krupa), DJ-u i producentu Narcisu Jr (Mostar) slušajte u emisiji Dopuska Nastava, koja vas uz to vodi i u Luksemburg u novom izdanju rubrike Radio Interrail. Naravno to su samo neki od sadržaja koje smo izdvojili za ovu najavu, još mnogo toga čeka vas u 'dnevnom' dijelu programa, npr. OP Forum i priča o tome vjerujete li i koliko reklamama.

Noćni dio programa večeras kao i obično, donosi super muzičke emisije (Anatomija Zvuka (2. dio priče o etno muzici ex-Yu prostora), Češalj, Oscilator), filmski žurnal, a ono sto je specifično za večeras je jubilarno 50. izdanje eksperimentalno-dramskog programa Magnovenja našeg Emira Zametice, koje će zauzeti termin inače rezerviran za Cross Radio priloge. Zato ćemo Cross slušati iza ponoći, a nakon toga i treći TramRide, muzički magazin koji predstavlja novitete sa electronic dance music scene. Budite uz Omladinski program BH radija 1, svakog ponedjeljka od 14.03 do 02 sata.

Omladinski program BHR1 možete slušati na svim zemaljskim frekvencijama BH radija 1: Banja Luka 103.1 MHz Bihać 88.8 MHz Bijeljina 93.7 MHz Centralna Bosna 97.0 MHz Goražde 107.3 MHz Drvar 94.7 MHz Čapljina 87.8 MHz Konjic 100.3 MHz Mostar 97.3 MHz Livno 88.1 MHz Sarajevo 101.7 i 103.7 MHz Trebinje 94.1 MHz Neum 96.2 MHz te putem satelita ili interneta - mms://media.bih.net.ba/bhradio1