|

JP "Lokom" izvršio sanaciju više od 600 udarnih rupa u 63 novogradske ulice

JP "Lokom" izvršio sanaciju više od 600 udarnih rupa u 63 novogradske ulice
0
S.H.P.
11.2.2020. u 10:25
20
komentara
0

dijeljenja
JP "Lokom" izvršio sanaciju više od 600 udarnih rupa u 63 novogradske ulice
Od juna prošle godine, od kada je JP "Lokom“ preuzeo poslove sanacije oštećenja na lokalnim i nekategorisanim cestama, sanirana su najurgentnija ošećenja i udarne rupe u 63 ulice u općini Novi Grad, čime je olakšana svakodnevna saobraćajna komunikacija u naseljima.
Radovi su se izvodili tokom ljetnih, ali i jesenjih mjeseci, kako bi se saniralo što više oštećenja na ulicama koje su građanima dugo vremena predstavljale najveći problem. Povoljni vremenski uslovi omogućili su radnicima JP “Lokom” da radove izvode sve do kraja novembra prošle godine, tako da je obuhvaćeno 15 mjesnih zajednica, od Čengić Vile, Alipašinog Polja, Švrakinog Sela, Dobrinje, Buća i Boljakovog Potoka, Briješća, Naselja heroja Sokolje do Zabrđa.

Najoštećenije ulice bile su u naseljima s desne strane Miljacke od Sokolja do Buća Potoka, gdje su stanovnici godinama imali problema.  

Ovim radovima rješava se, naizgled banalan, ali za lokalnu zajednicu i njene građane vrlo značajan problem. Prije nego je preduzeće Lokom preuzelo poslove, na sanaciju se čekalo mjesecima, a nekada i po godinu, jer Općina nije mogla uticati na dinamiku izvođenja radova firmi koje su dobijale te poslove procedurom javne nabavke.

Općina Novi Grad prva je lokalna zajednica u sarajevskom Kantonu koja je na ovakav način postupila u rješevanju problema sanacije rupa na lokalnim cestama.

Za realizaciju ovog projekta iz budžeta za 2018. godinu izdvojeno je 300.000 KM za nabavku mehanizacije, dok je u 2019. godini iz budžeta izdvojeno 160.000 KM za repromaterijal i izvođenje radova.
Prijavi grešku


Komentari (20)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...