BiH
0

Jović: Vijeće ministara mora nastaviti s radom

NINA
Vijeće ministara BiH mora nastaviti s radom, a iduće sedmice otvorit će se razgovori i o mogućoj rekonstrukciji te institucije, izjavio je sinoć u Sarajevu član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović, prenoseći zaključke sa sastanka o krizi u funkcionisanju izvršne vlasti u našoj zemlji.

Nakon sastanka članova Predsjedništva BiH, predsjedavajućeg Vijeća ministara Adnana Terzića i lidera političkih stranaka koje čine parlamentarnu većinu u BiH, Jović je izjavi novinarima istaknuo kako je nedopustivo da Vijeće ministara ne radi i ne sastaje se, odnosno da se sva pitanja trebaju rješavati u hodu.

On je dodao da bi u razgovorima o eventualnoj rekonstrukciji Vijeća ministara trebali sudjelovati predstavnici Predsjedništva BiH, Stranke demokratske akcije (SDA) BiH, Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH, Partije demokratskog progresa (PDP), Stranke za BiH i Srpske demokratske stranke (SDS).

Jović je na novinarski upit kazao da na današnjem sastanku nije razgovarano o mogućoj popuni Vijeća ministara ekspertima.

Kao još jedan od zaključaka jučerašnjeg sastanka Jović je naveo nužnost nastavka razgovora i dogovora s ciljem ispunjenja uvjeta iz Studije izvodljivosti, naglasivši kako sve mora biti podređeno tom pitanju.