BiH
0

Jovan Mitrović isključen iz DNS-a

FENA
Jovan Mitrović isključen je danas iz Demokratskog narodnog saveza (DNS) RS-a, u kojem je obavljao funkciju potpredsjendika.

Predsjednik te stranke Marko Pavić navodi da je odluka donijeta na sjednici Predsjedništva jer Mitrović nije poštovao odluke Glavnog odbora DNS-a.

Takav stav Mitrović je, kaže, zadnji put imao kada je, suprotno stavovima Glavnog odbora o glasanju za pojedinačne kandidate, pozivao i druge da glasaju mimo te odluke organa stranke.

“Sam je izjavio da njega odluka Glavnog odbora stranke ne obavezuje”, rekao je Pavić i ustvrdio da je to vrlo težak prijestup, uz “još neke stvari partijske discipline, preko kojih nisu mogli preći, zbog čega je donijeta odluka o Mitrovićevom iskjučenju”.

Podsjećanja radi, Jovan Mitrović je uoči općih izbora isticao da DNS “ne može da dozvoli da bude uništena zbog odnosa SNSD prema njoj“.

Odbor DNS-a u Zvorniku, na čije čelu je bio Mitroivć, zatim se usprotivo odluci Glavnog odbora stranke da će na izborima podržati zajedničke kandidate sa SNSD i SP - Milorada Dodika i Nebojšu Radmanovića.