BiH
0

Jovan Marjanović na mjestu predsjednika UO Fondacije za kinematografiju

Klix.ba
Jovan Marjanović (desno na slici)
Jovan Marjanović (desno na slici)
Na njegov lični zahtjev, Amer Kapetanović je danas razriješen dužnosti predsjednika Upravnog odbora Fondacije za kinematografiju, a na ovu dužnost je privremeno, na period do tri mjeseca, imenovan Jovan Marjanović, saopćeno je iz Vlade FBiH.

Za članove Nadzornog odbora JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar Vlada FBiH je, nakon provedene konkursne procedure, predložila Željka Matoca, Bilala Tulumovića, Edisona Pavlovića, Almira Šabovića i

Mladena Bazinu, a čije će konačno imenovanje izvršiti Skupština ovog javnog preduzeća.

Istovremeno, za članove Nadzornog odbora JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo, nakon provedene konkursne procedure, predloženi su Maida Dizdarević, Haris Jašarević, Osman Lindov, Žarko Šantić i Zdenko Konta, a i o ovom prijedlogu će se izjasniti Skupština JP Ceste FBiH.

Za članicu Upravnog odbora za koordinaciju i praćenje provedbe Gender akcionog plana Bosne i Hercegovine Federalna vlada imenovala je Anu Vuković.

Nadzornom odboru privrednog društva PS Vitezit d.o.o. Vitez Vlada FBiH dala je prethodne saglasnosti za razrješenje Miodraga Jovanovića s mjesta vršioca dužnosti direktora (zbog podnesene ostavke), te o imenovanju na ovu dužnost Borisa Livančića, na period do šest mjeseci, odnosno do okončanja postupka izbora direktora na osnovu javnog konkursa.