{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Josip Tolić se izjasnio da nije kriv za ratne zločine u Odžaku

F
6.11.2013. u 12:54
1
0
Josip Tolić se izjasnio da nije kriv za ratne zločine u Odžaku
1
Josip Tolić se izjasnio da nije kriv za ratne zločine u Odžaku
Sud BiH
Na ročištu za izjašnjenje o krivici pred Odjelom I za ratne zločine Suda BiH, optuženi Josip Tolić se izjasnio da nije kriv.
Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je 1. oktobra ove godine optužnicu kojom se optuženi Josip Tolić tereti za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva, saopćeno je iz Suda BiH.

U optužnici se, između ostalog, navodi da je optuženi Josip Tolić, kao pripadnik HVO-a pri 102. odžačkoj brigadi, u svojstvu stražara, sam ili skupa s drugim pripadnicima HVO-a, od maja do novembra 1992. godine u zarobljeničkim objektima učestvovao u nečovječnom postupanju i ubistvima civila srpske nacionalnosti, te prisiljavanju nezakonito zatvorenih žena srpske nacionalnosti na prinudan seksualni odnos, a koji su bili nezakonito zatvoreni u prostorijama osnovne škole u Odžaku, prostorijama osnovne škole u Novom Gradu, općina Odžak, u Tvornici Strolit u Odžaku i u zarobljeničkim objektima u prostorijama za skladištenje građevinskog materijala u Bosanskom Brodu kao i prostorijama Srednjoškolskog centra Fric Pavlik općina Bosanski Brod.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: