Fondacija APBPS
0

Josip Pejaković novi član Upravnog odbora

Sarajevo-x.com
Na redovnoj sjednici Upravnog odbora Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” 22. oktobra 2008. za nove članove volonterskog Upravnog odbora imenovani su umjetnik Josip Pejaković iz Sarajeva, biznismen Fahim Sejari iz Minhena i publicista Eli Tauber iz Sarajeva.

Time je sastav Upravnog odbora povećan na 11 članova i to: Ahmed Bosnić (predsjednik), Vlatko Določek, Jovo Jovanović, Amila Omersoftić, Semir Osmanagić, Slobodan Stajić, Mahir Hadžiahmetović, Ferid Jašarević, Eli Tauber, Fahim Sejari i Josip Pejaković. Ocjenjeno je da će ovo proširenje doprinijeti još boljoj javnosti rada Fondacije i promoviranju zaštite kulturnog nasljeđa Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je usvojena i informacija o posjetama delegacije Fondacije tokom mjeseca oktobra najvišim državnim dužnosnicima, te o posjetama arheološkim lokacijama predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića i princa Saudijske Arabije Turki Al-Faisala, te predsjedavajućeg Državnog povjerenstva za nacionalne spomenike Dubravka Lovrenovića. Usvojena je i informacija o predstojećim radovima tokom zimskih mjeseci u podzemnom labirintu Ravne.

Izvršni direktor Fondacije Zajim Ahmetspahić predstavit će turističke potencijale arheoloških lokacija Bosanske doline piramida u Parizu 24. novembra 2008. u okviru turističke ponude Bosne i Hercegovine francuskim turističkim agencijama i turoperaterima koja se održava pod pokroviteljstvom ambasade BiH u Francuskoj.

Turistička agencija “Maestral” iz Splita dobila je status turističkog zastupnika Fondacije za područje Hrvatske u okviru Jadransko-Jonske inicijative, javljaju iz Fondacije APBPS.