{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Još uvijek nije obnovljen trolejbuski saobraćaj prema Vogošći

F
25.12.2009. u 13:35
0
1
Još uvijek nije obnovljen trolejbuski saobraćaj prema Vogošći
0
Još uvijek nije obnovljen trolejbuski saobraćaj prema Vogošći
Općinska organizacija SDU-a BiH Vogošća prati razvoj situacije u vezi s inicijativom za izmještanje autobuskog terminala preduzeća GRAS iz ulice Sutjeska.
U ovoj stranci smatraju da su promjene u odvijanju javnog gradskog prijevoza na relaciji centar grada - Vogošća nužne, ali ne na štetu građana Vogošće.

Također smatraju da je nedopustivo da Općina Vogošća bude isključena iz odlučivanja o ovom bitnom pitanju za građane tog naselja.

Općinska organizacija SDU Vogošća smatra da je to što određenim strukturama u općini Centar i obližnoj školi smeta stajalište u ulici Sutjeska ne može biti razlog da hiljade građana Vogošće koji kroz ovaj lokalitet prolaze budu dodatno diskriminirani tako što će polazno stajalište biti prebačeno na neku udaljenu i nepristupačnu lokaciju.

"Građani Vogošće imaju primjedbe na odnos javnog gradskog preduzueća i Vlade Kantona Sarajevo prema njihovoj općini, posebno kad je kvalitet javnog prijevoza u pitanju, kvalitet i broj vozila koje saobraćaju na linijama prema Vogošći, kao i na sistem karata koji je veoma skup i nepovoljan", navodi se u saopćenju.

OOSDU Vogošća podsjeća da je prošlo skoro 15 godina od agresije na našu zemlju, a još uvijek nije obnovljen trolejbuski saobraćaj na liniji Trg Austrije - Vogošća iako za to postoje svi preduslovi.

- Zbog toga pozivamo Javno komunalno preduzeće GRAS da se pozabavi rješavanjem ovakvih i sličnih gorućih problema umjesto da se bave besmislenim pomjeranjem polazne stanice sa terminala Sutjeska, koja u suštini nikome ne smeta, saopćeno je iz OO SDU Vogošća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: