{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Još uvijek nije obnovljen trolejbuski saobraćaj prema Vogošći

F
25.12.2009. u 13:35
0
1
Još uvijek nije obnovljen trolejbuski saobraćaj prema Vogošći
0
Još uvijek nije obnovljen trolejbuski saobraćaj prema Vogošći
Općinska organizacija SDU-a BiH Vogošća prati razvoj situacije u vezi s inicijativom za izmještanje autobuskog terminala preduzeća GRAS iz ulice Sutjeska.
U ovoj stranci smatraju da su promjene u odvijanju javnog gradskog prijevoza na relaciji centar grada - Vogošća nužne, ali ne na štetu građana Vogošće.

Također smatraju da je nedopustivo da Općina Vogošća bude isključena iz odlučivanja o ovom bitnom pitanju za građane tog naselja.

Općinska organizacija SDU Vogošća smatra da je to što određenim strukturama u općini Centar i obližnoj školi smeta stajalište u ulici Sutjeska ne može biti razlog da hiljade građana Vogošće koji kroz ovaj lokalitet prolaze budu dodatno diskriminirani tako što će polazno stajalište biti prebačeno na neku udaljenu i nepristupačnu lokaciju.

"Građani Vogošće imaju primjedbe na odnos javnog gradskog preduzueća i Vlade Kantona Sarajevo prema njihovoj općini, posebno kad je kvalitet javnog prijevoza u pitanju, kvalitet i broj vozila koje saobraćaju na linijama prema Vogošći, kao i na sistem karata koji je veoma skup i nepovoljan", navodi se u saopćenju.

OOSDU Vogošća podsjeća da je prošlo skoro 15 godina od agresije na našu zemlju, a još uvijek nije obnovljen trolejbuski saobraćaj na liniji Trg Austrije - Vogošća iako za to postoje svi preduslovi.

- Zbog toga pozivamo Javno komunalno preduzeće GRAS da se pozabavi rješavanjem ovakvih i sličnih gorućih problema umjesto da se bave besmislenim pomjeranjem polazne stanice sa terminala Sutjeska, koja u suštini nikome ne smeta, saopćeno je iz OO SDU Vogošća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: