BiH
0

Još traje istraga tragične nesreće u Mittal Steel Zenici

FENA
Nakon tragične nesreće koja se desila prije dva dana, kompanija Mittal Steel Zenica saopćila je da je istraga koju vode lokalne vlasti još u toku, kao i analiza autopsije koja je obavljena na tijelima trojice radnika koji su tragično izgubili život u nesreći.

-Dok se čekaju konačni rezultati, najvjerovatnije je da je do smrti došlo uslijed gušenja. Obje istrage se vode uz punu saradnju Mittal Steela Zenica, stoji u saopćenju.

Ova kompanija ističe da će u međuvremenu pružiti svu moguću podršku porodicama poginulih radnika. Ističe i svoju potpunu posvećenost visokim standardima sigurnosti i zaštite na radu za sve svoje radnike i radno mjesto.

Mittal Steel Zenica navodi da je poduzeo sve neophodne mjere zaštite od samog ulaska u fabriku kako bi osigurao sigurnost za svoje radnike - svaki radnik je opremljen posebnom opremom za sigurnost dok je kontinuirani trening svih radnika stalni zadatak kompanije. Svaki radnik će također dobiti knjižicu o sigurnosti.

Mittal Steel Zenica dodaje da vrši stalne provjere u svakom odjelu kompanije kako bi bio siguran da je sve u skladu sa siguronosnim standardima.

Povodom tragičnog događaja, kompanija Mittal Steel Zenica je izrazila svoje duboko i najiskrenije saučešće porodicama poginulih radnika.