Mostar
0

Još sedam dana za izjašnjavanje o krizi vlasti

FENA
Današnja sjednica kolegija Gradskog vijeća Mostara, čija je tema bila zastoj u procesu izbora mostarskog gradonačelnika, protekla je bez konkretnog dogovora.

U telefonskoj izjavi za Fenu predsjedavajući Gradskog vijeća Mostara Danijel Vidović kazao je da su klubovi političkih stranaka i klubovi naroda pozvani da do sljedećeg petka dostave svoje stavove po pitanju neizbora mostarskog gradonačelnika i neusvajanja odluke o privremenom financiranju.

Podsjećamo, više od četiri mjeseca od lokalnih izbora u Mostaru nije formirana vlasta. Nakon tri kruga glasovanja u Gradskom vijeću ni jedan kandidat za gradonačelnika nije dobio potrebnu natpolovičnu većinu.

Vidović je nakon jučerašnje sjednice Gradskog vijeća Mostara izjavio kako bi se u rješavanje političke krize aktivnije trebao uključiti Ured visokog predstavnika (OHR).

Predsjedavajući Gradskog vijeća danas je kazao kako za sada OHR-u nije upućen službeni zahtjev za uključivanje u rješavanje krize, dodavši kako to ne priječi bilo koji klub naroda ili klub stranke da zatraži očitovanje OHR-a o novonastaloj situaciji.