|

Još nije donesena odluka o ukopu NN žrtava genocida u Srebrenici

Još nije donesena odluka o ukopu NN žrtava genocida u Srebrenici
8
F
FENA
22.2.2020. u 10:09
0
komentara
8

dijeljenja
Još nije donesena odluka o ukopu NN žrtava genocida u Srebrenici Foto: H. M./Klix.ba
Na dnevnom redu sjednice Organizacionog odbor za obilježavanje 11. jula bile su informacije o dosadašnjim aktivnostima na pripremi obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici, a konstatovano je da pripreme teku prema planu.
Raspravljano je i o informaciji da će 11. jula biti klanjana dženaza i obavljen ukop za 82 neidentificirane žrtve genocida, ali odluka u vezi s tim još nije donesena.

Kako se pojašnjava u saopćenju Organizacionog odbora, konstatovano je da postoji prijedlog o ukopu NN osoba. Prijedlog o ukopu 82 neidentifikovane žrtve na prvom sastanku Odbora uputio je Amor Mašović, član Kolegija direktora Instituta za nestale osobe BiH. Tada je konstatovano da će Organizacioni odbor donijeti odluku na nekom od narednih sastanaka.

"Odluka će biti donesena na sljedećem sastanku Organizacionog odbora koji je zakazan za 12. mart 2020. godine. Zbog svega navedenog u ime Organizacionog odbora za obilježavanje 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici molimo gospodina Mašovića, kao i sve članove Organizacionog odbora, da se suzdrže od izjava u javnosti dok određene odluke ne potvrdi Organizacioni odbor", navedeno je u saopćenju.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.