{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Još nema potjernice za Abu Hamzom

S
2.8.2009. u 21:37
0
32
Još nema potjernice za Abu Hamzom
0
Još nema potjernice za Abu Hamzom
Interpol BiH nije raspisao međunarodnu potjernicu za Karajem Kamelom bin Alijem ni sedam dana nakon što je utvrđeno da je pobjegao iz zeničkog zatvora, u kojem je izdržavao višegodišnju kaznu, potvrđeno je iz Uprave policije MUP-a Federacije BiH.
"Federalna uprava policije samo je obavijestila Interpol o bjekstvu Kamela, ali Federalna uprava policije ne može uputiti zahtjev za raspisivanje potjernice, već to treba da urade Uprava zatvora i sud", objasnio je šef Odsjeka za odnose s javnošću Federalne uprave policije Ćamil Kreso za "Nezavisne novine".

Bin Ali, poznatiji ka Abu Hamza, koji predstavlja opasnost za nacionalnu bezbjednost BiH i kojem je ranije oduzeto državljanstvo BiH, 3. jula je pušten na godišnji odmor iz zatvora u Zenici, u koji je trebalo da se vrati 27. jula.

Abu Hamza se nije vratio sa dopusta, pa je ustanovljeno da je u bjekstvu.

Vršilac dužnosti ministra bezbjednosti BiH Mijo Krešić rekao je da će Interpol BiH, čim dobije zahjtev od nadležne policijske agencije ili pravosudne ustanove, u roku od pet minuta raspisati potjernicu.

Hrvatska i Srbija su neposredno nakon saznanja o bjekstvu Karaja Kamela bin Alija za njim raspisale međunarodne potjernice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: