Doboj
0

Još jedan miting podrške Radovanu Karadžiću

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Plakati s likom haškog optuženika Radovana Karadžića kojima se pozivaju građani da dođu, 29. septembra, na miting podrške Karadžiću u Banju Luku, oblijepljeni su jutros na ulicama Doboja.

Autor plakata i organizator pomenutog mitinga je nevladina organizacija iz Banje Luke "Srpski narodni pokret - Izbor je naš“, čiji je predsjednik Dane Čanković ranije pozvao i predstavnike boračkih organizacije i sve nevladine organizacije te udruženja građana u RS-u da podrže održavanje mitinga, ali do danas nije dobio potvrdu o tome.

Miting se, kazao je Čanković, održava pod motom "Istinom o Radovanu branimo Srpsku“, a na plakatima je i "poziv" Srbiji i Rusiji - "Ustani stara Srbijo i pomogni Rusijo za nevina čovjeka".

Inače, ova nevladina organizacija smatra da postoji "neraskidiva veza između Radovana Karadžića, RS-a i srpskog naroda“, te stoga i organiziraju mitinge podrške.

Na pitanje zašto se ti skupovi organiziraju baš krajem septembra, Čanković je kazao da "sve što se dešava oko Karadžića, bit će aktuleno ne samo narednih mjeseci, već u narednih godinu i po do dvije, odnosno sve do donošenja konačne presude Haškog tribunala, koja će, ubjeđen je, "biti oslobađajuća".