Odluka Vlade FBiH
30

Još dva miliona KM Rusiji zbog ratnog duga za plin

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Federalna vlada je donijela Odluku kojom propisuje prijenos sredstava prikupljenih po osnovu takse za izmirenje duga Ruskoj Federaciji za isporuku prirodnog plina u razdoblju 1992.-1995. godina, a u iznosu od dva miliona KM.

Sredstva su planirana u Proračunu FBiH za 2018. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije na poziciji “Tekući transferi i drugi tekući rashodi Subvencije javnim poduzećima Energoinvest d.d. Sarajevo za plaćanje takse Gasprom exportu Moskva”.

Sredstva od dva miliona maraka bit će utrošena u skladu s Odlukom o posebnoj taksi za izmirenje duga Ruskoj Federaciji za isporuku prirodnog plana u razdoblju 1992.-1995. godina.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije posebnim će rješenjem uspostaviti proceduru postupanja kod prijenosa sredstava i Federalnom ministarstvu financija davati naloge da s posebnog transakcijskog računa prebaci raspoloživa sredstava.

Federalna vlada danas je opunomoćila Dijanu Bukovac za sudjelovanje u radu i odlučivanju na 17. redovnoj skupštini privrednog društva Feroelektro d.d. Sarajevo, zakazanoj za 30. marta 2018. godine, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Federacije BiH.