BiH
59

Još danas sunčano, narednih dana pogoršanje vremena s kišom i pljuskovima

Piše: E. S. H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Prema prognozama meteorologa sunčano i toplo vrijeme će se zadržati još danas, a već sutra nas očekuju oblaci i kiša. Oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima obilježit će početak nove sedmice.

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. Najniža temperatura jutros je bila na Sokocu 7 stepeni, a na Bjelašnici je izmjereno 8.

Danas se u našoj zemlji u jutarnjim satima očekuje pretežno sunčano vrijeme. U ostatku dana prolazno povećanje oblačnosti. Vjetar, slab, u Bosni istočni i jugoistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Najviša devna temperatura od 25 do 31, na jugu od 30 do 34 stepena.

U Sarajevu će danas biti pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana će doći do postupnog povećanje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 27 stepeni.

U ponedjeljak će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Prije podne padavina se očekuju u Posavini i Krajini, a poslije podne i u večernjim satima u većini područija. Glavnina padavina će biti sredinom dana i tokom poslijepodneva.

Na krajnjem istoku i sjeveroistoku Bosne uglavnom bez padavina i sunčanije u jutarnjim satima i dio prijepodneva. Jutarnja temperatura se očekuje 12 do 17, na jugu od 18 do 23, a najviša dnevna od 22 do 28, na jugu i sjeveroistoku Bosne do 30 stupnjeva.

I u utorak is rijedu će biti pretežno oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva će u utorak u Bosni padati kiša, a bit će i loklnih pljuskova. Jutarnja temperatura će biti od 6 do 12, na jugu od 17 do 21, a najviša dnevna od 16 do 22, na jugu od 23 do 27 stupnjeva.

U srijedu je povremeno i ponegdje moguća slaba kiša ili rosulja. Jutarnja temperatura će biti od 10 do 16, na jugu od 18 do 23, a najviša dnevna od 17 do 23, na jugu 26 stupnjeva.