{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Još 180.000 Srba želi se vratiti u FBiH

F
FENA
28.1.2010. u 12:33
0
41
Još 180.000 Srba želi se vratiti u FBiH
0
Još 180.000 Srba želi se vratiti u FBiH
Premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović razgovarao je danas u sjedištu Federalne vlade s federalnim ministrom za raseljene osobe i izbjeglice Edinom Mušićem i predstavnicima Srpskog građanskog vijeća - Pokret za ravnopravnost BiH, koje je predvodio predsjednik Mirko Pejanović, o povratku izbjeglih i raseljenih Srba na teritoriju FBiH.
Razmijenjena su mišljenja o rezultatima i planiranim aktivnostima i mjerama za povratak izbjeglih i raseljenih Srba na teritoriju Federacije BiH i stvaranju uvjeta za održivost tog povratka u čemu je do sada, prema ocjeni predstavnika SGV-a, ostvarena uspješna saradnja s Federalnim ministarstvom za raseljene osobe i izbjeglice.

Do sada je to pravo ostvarilo 139.000 Srba, a interesovanje za povratkom iskazalo je još 180.000.

Pored redovnih planiranih aktivnosti na ovom planu koje će se realizirati u okviru raspoloživih budžetskih sredstava, na sastanku je ukazano i na potrebu većeg uključivanja općina s najvećim ostvarenim stepenom povratka u infrastrukturne i druge slične projekte, što je jedan od preduvjeta za kvalitetniji život povratnika u tim sredinama.

To je potrebno prioritetno učiniti u općinama Bosansko Grahovo, Glamoč, Drvar i Bosanski Petrovac, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: