Jones i Martinusz sa liderima SDA, Stranke za BiH i SDP-a

S
SRNA
3.11.2009. u 07:19
0
3
Jones i Martinusz sa liderima SDA, Stranke za BiH i SDP-a
0
Jones i Martinusz sa liderima SDA, Stranke za BiH i SDP-a Stuart Jones i Zoltan Martinusz
Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Stuart Jones i direktor Sekretarijata Savjeta EU za zapadni Balkan, istočnu Evropu i centralnu Aziju Zoltan Martinusz sastaće se danas u Sarajevu sa liderima SDA Sulejmanom Tihićem, Stranke za BiH Harisom Silajdžićem i Socijademokratske partije (SDP) BiH Zlatkom Lagumdžijom.
Portparol SDA Salmir Kaplan potvrdio je Srni da će se lider ove stranke sa Jonesom i Martinuszom sastati u 11.00 sati i da bi glavna tema sastanka trebalo da bude mogućnost nastavka butmirskog procesa.

Damir Arnaut, savjetnik člana Predsjedništva BiH i lidera Stranke za BiH Harisa Silajdžića smatra da će glavna tema razgovora visokog američkog i EU zvaničnika sa predstavnicima Stranke za BiH biti ustavne promjene.

Sastanak će biti održan u poslijepodnevnim satima, nakon čega će, vjerovatno, biti objavljeno saopštenje za javnost.

Portparol SDP-a BiH Damir Mašić potvrdio je da će delegacija ove stranke primiti Martinusza i Jonesa sa kojima će razgovarati o temama u vezi sa butmirskim procesom, napominjući da će teme sastanaka sa političkim liderima u BiH biti iste za sve.

O terminu i mjestu ovog sastanka, SDP BiH će naknadno informisati javnost.

Zamjenik pomoćinika državnog sekretara SAD Stuart Jones i direktor Sekretarijata Savjeta EU za zapadni Balkan, istočnu Evropu i centralnu Aziju Zoltan Martinusz borave u BiH u okviru nastavka butmirskog procesa započetog 9. oktobra u bazi EUFOR-a u Butmiru.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: