{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jolie: "U julu dolazim u Sarajevo primiti dodijeljenu mi počast"

3.5.2012. u 22:09
137
79
Jolie: "U julu dolazim u Sarajevo primiti dodijeljenu mi počast"
137
Slavna glumica Angelina Jolie nije stigla na svečanu sjednicu Skupštine KS lično preuzeti priznanje "Počasni građanin Kantona Sarajevo" ali je u audio poruci Sarajlijama poručila da će u julu ponovno biti gošća Sarajeva i lično preuzeti priznanje.
Na svečanoj sjednici uručene su Plakete Kantona Sarajevu velikom nogometnom stručnjaku Ivici Osimu, književniku i jednom od najvećih živućih bh. pisaca Dževadu Karahasanu, kolektivna plateka dodijeljena je Japanu kao posebnom prijatelju Sarajeva i BiH, a Plaketa Kantona Sarajevo posthumno je dodijeljena uglednom profesoru i političaru Nijazu Durakoviću.

"Veoma sam ponosna što sam dio tako izuzetnog dijela svijeta, sugrađanka ljudima koje iskreno volim i cijenim. Voljela bih da mogu večeras biti sa svima vama, ali radujem se posjeti Sarajevu u julu kada ću na odgovarajući način primiti dodijeljenu počast i izraziti svoju zahvalnost", kazala je Jolie u audio-poruci kojom se obratila prisutnima na svečanoj sjednici i građanima i građankama Sarajeva.

Plaketa Kantona Sarajevo za 2011. godinu dodijeljena je Dževadu Karahasanu za izuzetan doprinos afirmaciji i razvoju BiH i Kantona Sarajevo u oblasti književnosti, kulture i umjetnosti, za izuzetan doprinos razvoju i promociji sporta, sportske etike i tolerancije u BiH i KS Plaketa je dodijeljena Ivici Osimu, a Plaketom se Sarajevo odužilo i Japanu za nesebilnu pomoć i podršku tokom proteklih godina koja nije prestala čak ni u vrijeme kada se Japan suočio sa najvećom prirodnom katastrofom - zemljotresom i cunamijem.

Plateka KS posthumno je dodijeljena Nijazu Durakoviću, profesoru, političaru, članom ratnog predsjedništva BiH, nekadašnjem predsjedniku Saveza komunista BiH te utemeljitelju i prvom predsjedniku reformiranog SDP-a. Plaketu je preuzela Nijazova kćerka Vedrana Duraković.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: