{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jestivo ulje "Sunce" povučeno s tržišta

S
21.12.2007. u 08:35
0
0
Jestivo ulje "Sunce" povučeno s tržišta
0
Jestivo ulje "Sunce" povučeno s tržišta
Foto: FTV
Nakon pojavljivanja na tržište jestivog ulja iz robernih rezervi "Sunce" i skandala zbog zemlje porijekla i datuma proizvodnje na ambalaži, Federalna uprava za inspekcijske poslove je putem federalnog tržišnog inspektora izvršila uvid u Uljari Konzum d.o.o. koja je odgovorna za sporno ulje.
Jestivo ulje iz robnioh rezervi "Sunce", koje je, prema navodima na ambalaži proizvedeno tek 1. januara 2008. godine u Čehoslovačkoj, zemlji koja već odavno ne postoji, odgovorno je za nesvakidašnji skandal i propust Vlade FBiH.

Povodom kontrole pakiranja i distribucije jestivog ulja "Sunce" Direkcije robnih rezervi Federacije, Federalna uprava za inspekcijske poslove je putem federalnog tržišnog inspektora izvršila uvid u Uljari Konzum d.o.o. Bihać, te Direkciji za robne rezerve Federacije naložila da se sva raspoloživa količina jestivog ulja "Sunce" stavi van prometa i povuče sa tržišta u skladišta Uljare Konzum d.o.o. Bihać, s kojom Direkcija za robne rezerve Federacije ima potpisan ugovor o skladištenju, izvještava FTV.

Po nalogu Federalne uprave za inspekcijske poslove, Zavod za javno zdravstvo Federacije izvršio je analizu po kojoj ulje ispunjava zdravstvene uvjete, ali u toku kontrole ustanovljeni su nedostaci i utvrđeno je da ulja dijelom nije proizvedeno od suncokreta, već od uljane repice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: