{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jestivo ulje "Sunce" povučeno s tržišta

S
21.12.2007. u 08:35
0
0
Jestivo ulje "Sunce" povučeno s tržišta
0
Jestivo ulje "Sunce" povučeno s tržišta
Foto: FTV
Nakon pojavljivanja na tržište jestivog ulja iz robernih rezervi "Sunce" i skandala zbog zemlje porijekla i datuma proizvodnje na ambalaži, Federalna uprava za inspekcijske poslove je putem federalnog tržišnog inspektora izvršila uvid u Uljari Konzum d.o.o. koja je odgovorna za sporno ulje.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Jestivo ulje iz robnioh rezervi "Sunce", koje je, prema navodima na ambalaži proizvedeno tek 1. januara 2008. godine u Čehoslovačkoj, zemlji koja već odavno ne postoji, odgovorno je za nesvakidašnji skandal i propust Vlade FBiH.

Povodom kontrole pakiranja i distribucije jestivog ulja "Sunce" Direkcije robnih rezervi Federacije, Federalna uprava za inspekcijske poslove je putem federalnog tržišnog inspektora izvršila uvid u Uljari Konzum d.o.o. Bihać, te Direkciji za robne rezerve Federacije naložila da se sva raspoloživa količina jestivog ulja "Sunce" stavi van prometa i povuče sa tržišta u skladišta Uljare Konzum d.o.o. Bihać, s kojom Direkcija za robne rezerve Federacije ima potpisan ugovor o skladištenju, izvještava FTV.

Po nalogu Federalne uprave za inspekcijske poslove, Zavod za javno zdravstvo Federacije izvršio je analizu po kojoj ulje ispunjava zdravstvene uvjete, ali u toku kontrole ustanovljeni su nedostaci i utvrđeno je da ulja dijelom nije proizvedeno od suncokreta, već od uljane repice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: