{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Jesmo li zaboravili Kemu Montena: Predstavnici Grada Sarajeva položili cvijeće

Klix.ba
21.1.2019. u 15:26
1.521
115
Jesmo li zaboravili Kemu Montena: Predstavnici Grada Sarajeva položili cvijeće
1.521
Jesmo li zaboravili Kemu Montena: Predstavnici Grada Sarajeva položili cvijeće
Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Milan Trivić danas je obišao i položio cvijeće na grob legendarnog Kemala Montena u Aleji velikana na groblju Bare, povodom četvrte godišnjice od njegove smrti.
"Ovaj veliki kantautor, Sarajlija, Bosanac ostavio je neizbrisivi trag na muzički život Sarajeva, Bosne i Hercegovine, ali i šire. Pamtit ćemo ga po njegovoj jednostavnosti i ljudskosti, istinskoj zaljubljenosti u svoj rodni grad. Svojim pjesmama i gitarom ispričao je neke od najljepših muzičkih priča o ljubavi, životu,… kao i svojevrsnu himnu: Sarajevo, ljubavi, moja. Jedinstvena i neponovljiva muzička veličina, ali i prava sarajevska raja. Takav je bio naš Kemo“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika.

Podsjetimo, Monteno je borbu za život izgubio u zagrebačkoj klinici "Rebro", 21. januara, gdje je smješten zbog komplikacija nakon izvršene transplantacije bubrega. Sredinom novembra 2014, Monteno je nakon višegodišnjeg čekanja dobio novi bubreg. Ranije je imao problema sa dijabetesom, zbog čega je 2011. godine operisao srce.Kemal Monteno je rođen u Sarajevu 1948. godine. Svoje prezime je naslijedio od oca Osvalda, Talijana koji je došao u BiH 1945. godine, gdje je upoznao i oženio Kemalovu majku Bahriju.

Karijeru je počeo u drugoj polovini 1960-ih godina nastupom na festivalu "Vaš šlager sezone" 1967. godine s vlastitom pjesmom "Lidija". To je bio početak blistave karijere koju su obilježile pjesme poput "Nije htjela", "Nekako s proljeća", "Bacila je sve niz rijeku" (u izvedbi Indexa) snimljene na 14 albuma . Zauvijek će ostati upamćene njegove pjesme "Sarajevo, ljubavi moja" i "Zemljo moja".

Trivić je obišao i grob i odao počast najboljem bh. košarkašu svih vremena, Mirzi Delibašiću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: