Iako je sezona završena
0

Jesenje sunce izmamilo kupače na Panonska jezera u Tuzli

Piše: D. Brkić
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Zvanična sezona kupanja na Panonskim jezerima u Tuzli okončana je 13. septembra. U preduzeću Panonica su naglasili kako je protekla sezona najuspješnija od svih prethodnih, a kompleks je od 1. juna do 13. septembra posjetilo oko 400.000 kupača.

Sezona je gotova, ali se na Panonskim jezerima i dalje kupa. Pod vrelim jesenjim suncem, u oazi slanog okusa, svakodnevno uživa pedesetak najhrabrijih građana Tuzle, koji hvataju sunčeve zrake za, kako se najavljuje, dugu i hladnu zimu.

"Iako će neko pomisliti da nisam normalan, mogu vam reći kako zaista uživam na Panonskim jezerima. Voda je ugodna i što je najvažnije čista kao i uvijek", rekao nam je jedan od današnjih kupača.

Ulaz na sva tri jezera kompleksa Panonica je besplatan, a moguće je kupanje na vlastitu odgovornost.

"Svi znamo kako se ljeti za Panonicu traži karta više. Meni je danas fantastično. Imam prostora za plivanje i uživam kao nikad prije", rekao nam je Adnan, također jedan od kupača.

Na zvaničnoj stranici preduzeća Panonica posljednje mjerenje toplote vode u jezerima obavljeno je prije pet dana. Temperatura je bila 16 stepeni celzija, a kupači s kojima smo danas razgovarali tvrde kako je voda toplija za još nekoliko stepeni.

Meteorolozi predviđaju "vreo vikend" tako da će Panonska jezera, bez ikakve sumnje, privući još više ljudi, bez obzira na to što je stigla jesen i što se bliži kraj devetog mjeseca u godini.