Reakcija
34

Jerlagić Ivaniću: Vaša dužnost je jačanje stabilnosti BiH, a ne dodvoravanje građanima uličarskim žargonom

Klix.ba
Amer Jerlagić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Amer Jerlagić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Amer Jerlagić, predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu, reagovao je na izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića na tribini PDP-a u Trebinju.

"Poštovani gospodine Ivaniću, najmanje što bi se moglo očekivati od jednog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine je podgrijavanje međunacionalne mržnje i netrpeljivosti", kazao je Jerlagić osvrćući se na riječi kojima je Ivanić "savjetovao" srpski narod o ponašanju u skorijoj budućnosti.

"Ako mi budemo kao narod pametni, pustit ćemo da se drugi međusobno 'udaraju', a ne stalno mi i nadam se da ćemo se okrenuti ekonomiji i razvoju, kao i otvaranju radnih mjesta", istakao je sinoć Ivanić aludirajući na Bošnjake i Hrvate optužujući njihove nerazriješene odnose za nefunkcionisanje BiH.

Jerlagić je u svojoj reakciji podsjetio Ivanića da je on član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, i Bošnjaka i Srba i Hrvata, odnosno svih građana Bosne i Hercegovine.

"Vaše, ali ne samo sinoćnje izjave i vaša retorika neće smanjiti zaduženost građana entiteta Republika Srpska Bosne i Hercegovine niti će otvoriti nova radna mjesta ni u jednom entitetu, nego će i ovo malo investitora spremnih da ulažu u Bosnu i Hercegovinu otjerati iz nje. Vaša dužnost i obaveza, kao člana Predsjedništva BiH, je da radite na jačanju političke stabilnosti i pravne sigurnosti u BiH i na taj način privlačite strane investitore i smanjujete zaduženost građana Bosne i Hercegovine, a ne da se uličarskim žargonom dodvoravate građanima na javnim tribinama", poručio je Jerlagić.