BiH
610

Jerko Ivanković Lijanović pozvao državne funkcionere da se narednih dana voze gradskim prijevozom u Sarajevu

Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Osnivač stranke Radom za boljitak Jerko Ivanković Lijanović povodom odluke Vlade Kantona Sarajevo o uvođenju sistema par-nepar pozvao je državne funkcionere da se narednih danima prevoze javnim gradski saobraćajem.

"Odluka Vlade KS za uvođenje sistema par-nepar, danas u 21. stoljeću, potvrda je nesposobnosti tih ljudi, koji odlučuju o životima građana Sarajeva kao i svih onih van ovog Kantona. Ovo je prilika za sve građane da se ujedinjeni suprostave ovakvom vođenju onih koji su ih izmanipulirali da ih izaberu te da promjene ovakvo stanje trenutno i zauvijek. Ako vlast ne razumije i ne poštuje potrebe svojih stanovnika ni ti stanovnici ne treba da ikada više poštuju njih", navode se u saopćenju Ivankovića Lijanovića.

On zato poziva sve predstavnike vlasti u KS, krenuvši od premijera, pa do svakog zastupnika, kao i članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine koji će morati stići do zgrade Predsjedništva u centru grada na posao, da se narednih dana, do daljnjeg, solidarišu sa svojim stanovnicima i na svoja radna mjesta, sastanke, sjednice se prevoze gradskim saobraćajem, tramvajima, trolejbusima i autobusima.

"Također na isti način na koji će gradskom prijevozu refundirati troškove za besplatnu vožnju narednih dana neka organiziraju refundiranje polovine iznosa registracija svakom vlasniku automobila ako već nisu sposobni čim prije iznjedriti realnija, praktičnija i inovativnija rješenja", navodi se u saopćenju.