BiH
0

Jerkić u Vatikanu razgovarao o fenomenu Međugorja

FENA
Načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić na poziv gradonačelnika talijanskog grada Poggio San Marcela Tiziana Consolija, nazočio je proslavi Dana grada i obilježavanju 400. obljetnice Gospe od pomoći.

U sklopu posjeta, gradonačelnik Consoli organizirao je susret načelnika Jerkića s kardinalom mons. Angelom Comastrijem, papinim vikarom u Vatikanu. Bio je to prvi službeni posjet predstavnika općine Čitluk Vatikanu na kojemu se razgovaralo o fenomenu Međugorja.

  • Na ovom povijesnom posjetu za sve žitelje općine Čitluk, koji je organizirao gradonačelnik prijateljske općine Poggio San Marcelo, gospodin Tiziano Consoli, nazočili smo podnevnoj molitvi koju je predvodio mons. Comastri, a koji nas je zatim primio u svome uredu u Vatikanu. Razgovarali smo o Međugorju i kardinal je kazao kako je dobro upoznat sa situacijom u Međugorju jer je i osobno tri puta posjetio ovo poznato hodočasničko mjesto.

Gradonačelnik Consoli upoznao je mons. Comastrija s prijateljstvom između općine Čitluk i grada Poggio San Marcela te o potpisanoj Povelji prijateljstva iz 2005. godine. Također, razgovarali smo o trenutnom stanju Katoličke crkve, potrebi jačanja vjere i jedinstva među katolicima u cijelom svijetu, prenio nam je načelnik dojmove sa susreta s mons. Comastrijem.

Nakon prijema, organiziran je posjet bazilici sv. Petra u Vatikanu i grobu pokojnog pape Ivana Pavla II.