Prijave od 1. juna
54

Jericho Fondacija otvara konkurs za dodjelu stipendija za nove studente za akademsku 2023/2024 godinu

I. M.
Jericho Fondacija je najavila da je otvoren konkurs za novu dodjelu stipendija za akademsku godinu 2023/2024, a koja će studentima omogućiti da se posvete obrazovanju u punoj mjeri.

Jericho Fondacija je osnovana 2000 godine sa središtem u Kalamazoo, Michigan, kao neprofitna organizacija koja je počela sa skupljanjem sredstava za jednu Bosanku Melisu kojoj je tada trebala pomoć za fakultetsko obrazovanje.

Danas, Fondacija je proširila svoju misiju i viziju, te nastoji osigurati sredstva za više od 100 studenata, kako bi bili dio njihovog holističkog programa stipendiranja. Trenutno imaju stopu zaposlenosti od 98 posto za svoje diplomirane članove, a misija uvijek je bila usmjerena na vraćanje nade u Bosnu i Hercegovinu, makar bio jedan student u tom momentu.

Cilj im je osnažiti sljedeću generaciju pokretača promjena, pružanjem prilike za obrazovanje marginalizovanih mladih ljudi u zemlji. Promicanje jedinstva između raznih etničih, vjerskih ili društveno ekonomskih grupa su uvijek bila njihova načela.

Jericho holistička stipendija pokriva školarinu za fakultet, troškova života, knjige te školski pribor, kao i bilo koju potrebu koju studenti imaju koja im predstavlja neku prepreku u njihovom ličnom i profesionalnom napretku.

Pored toga, Jericho organizuje seminare dva puta godišnje. Na tim seminarima, studenti imaju priliku naučiti i usvojiti novi set vještina i znanja u poslovnom svijetu, kao što su kako napisati CV, kako se pripremiti za intervju za posao i slično, ali također fokusirajući se i na teme kao što su, kako očuvati mentalno zdravlje, suočavanje s prošlošću i pomirenje.

Nakon završetka četvrte godine studija, Jericho studenti imaju priliku da otputuju u Ameriku na šesto-sedmičnu praksu te da se upoznaju sa američkom kulturom, načinom rada i usvoje neka nova znanja unutar svoje struke, kao i da po prvi put steknu međunarodno iskustvo.

Konkurs za dodjelu stipendija otvoren 01.06. - 30.06.2023.

"Pozivamo sve studente koji apliciraju na fakultete ove godine kao i one koji su uspješno završili prvu godinu studija, koji trebaju finansijsku podršku na putu da uspješno nastave svoje školovanje, da apliciraju za Jericho stipendiju. Konkurs će biti otvoren od 01.06. do 30.06.2023. godine. Jericho Fondacija će sa kandidatima koji uđu u uži izbor obaviti intervjue uživo sa komisijom u BiH", navode iz Fondacije.

U nastavku je link za apliciranje za Jericho stipendiju: https://www.jerichofoundation.org/apply