{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Jeremić nastavlja Miloševićevu politiku"

F
24.4.2009. u 14:08
0
26
"Jeremić nastavlja Miloševićevu politiku"
0
"Jeremić nastavlja Miloševićevu politiku"
Socijaldemokratska partija BiH najoštrije osuđuje izjavu ministra vanjskih poslova Srbije Vuka Jeremića u Washington Timesu da je "bizarno“ i "nelogično“ što će "UN-ov protektorat kojim upravlja maharadža“ od januara 2010. godine postati članicom Vijeća sigurnosti UN-a i da se međunarodna zajednica treba "odlučiti da dopusti demokraciju“ u BiH ili se "prestane pretvarati da je to zemlja“.
U saopćenju SDP-a se navodi da to predstavlja najgrublje miješanje u unutrašnja pitanja suverene i nezavisne države BiH i potvrđuje da zvanični Beograd još nije odustao od politike Slobodana Miloševića.

SDP želi podsjetiti Vuka Jeremića da je on ministar jedine zemlje u historiji koja je pred Međunarodnim sudom pravde proglašena odgovornom za genocid.

"Vlada države, koja je u BiH slala hiljade vojnika i tona municije kojom su ubijani bh. građani i čiji se načelnik Generalštaba i šef tajne policije nalaze pred sudom pod optužbom za genocid, ne može nikome držati lekcije iz demokratije. Višegodišnjim skrivanjem Ratka Mladića, glavnog osumnjičenog za genocid u Srebrenici, Srbija je izgubila kredibilitet za mjesto u porodici demokratskih država", navodi se u saopćenju.

Dodaje se da montirati proces protiv Ilije Jurišića, skrivati osumnjičene za najteže zamislive zločine, a pritom pretendovati na civilizacijske tekovine, nije ništa drugo nego krvavi cinizam.

"Usprkos Jeremiću, njegovoj Vladi i domaćim izdajnicima, koji bi najradije da Bosne i Hercegovine nema, mi vjerujemo da će naša zemlja ipak 1. januara 2010. godine postati članica Vijeća sigurnosti UN-a", navodi se u saopćenju SDP-a BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: