{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jelić: Utvrditi realnu visinu školarine za studente

F
3.7.2007. u 16:05
0
0
Jelić: Utvrditi realnu visinu školarine za studente
0
Jelić: Utvrditi realnu visinu školarine za studente
Milan Jelić
Predsjednik Republike Srpske Milan Jelić smatra da ispoljeno negodovanje i zahtjevi studenata Univerziteta u Banjoj Luci o vraćanju visine školarina na prošlogodišnji nivo moraju biti najozbiljnije shvaćeni i razmotreni.
U pismu upućenom Studentskoj organizaciji Univerziteta u Banjoj Luci, Jelić je pozvao predstavnike ove organizacije da u razgovorima s Vladom pronađu rješenje prihvatljivo za sve.

“Odluka o izjednačavanju visine školarina na univerzitetima u Banjoj Luci i Istočnom Sarajevu mora se posmatrati u kontekstu nastojanja da se omogući minimalna prohodnost ovih univerziteta, ali i u uvažavanje socijalnog položaja studenata i ukupnog životnog standarda u RS-u”, navodi se u Jelićevom pismu.

On smatra da je potrebno cjelovito sagledati ukupne efekte ove odluke na poboljšanje uvjeta studiranja i utvrditi realnu visinu školarine.

Istovremeno, entitetski predsjednik pozdravlja i podržava nastojanja Vlade da ulaganjem u visoko obrazovanje poboljša standard studenata i da reformom visokog obrazovanja osigura kvalitetnije studiranje u RS-u.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: