BiH
0

Jelić: Utvrditi realnu visinu školarine za studente

FENA
Milan Jelić
Milan Jelić
Predsjednik Republike Srpske Milan Jelić smatra da ispoljeno negodovanje i zahtjevi studenata Univerziteta u Banjoj Luci o vraćanju visine školarina na prošlogodišnji nivo moraju biti najozbiljnije shvaćeni i razmotreni.

U pismu upućenom Studentskoj organizaciji Univerziteta u Banjoj Luci, Jelić je pozvao predstavnike ove organizacije da u razgovorima s Vladom pronađu rješenje prihvatljivo za sve.

“Odluka o izjednačavanju visine školarina na univerzitetima u Banjoj Luci i Istočnom Sarajevu mora se posmatrati u kontekstu nastojanja da se omogući minimalna prohodnost ovih univerziteta, ali i u uvažavanje socijalnog položaja studenata i ukupnog životnog standarda u RS-u”, navodi se u Jelićevom pismu.

On smatra da je potrebno cjelovito sagledati ukupne efekte ove odluke na poboljšanje uvjeta studiranja i utvrditi realnu visinu školarine.

Istovremeno, entitetski predsjednik pozdravlja i podržava nastojanja Vlade da ulaganjem u visoko obrazovanje poboljša standard studenata i da reformom visokog obrazovanja osigura kvalitetnije studiranje u RS-u.