BiH
0

Jelić: Tražit ćemo izvinjenje Tihića i Silajdžića

FENA
Predsjednik Republike Srpske Milan Jelić najavio je danas u Modriči da će zatražiti izvinjenje Sulejmana Tihića i Harisa Silajdžića srpskom narodu za sve što su do sada rekli, javili su mediji u RS-u.

„Smatramo da postoji njihova odgovornost i sugurno je da ćemo razmisliti o retorici Silajdžića i Tihića i tražiti njihovo izvinjenje srpskom narodu za sve što su do sada rekli. Ukoliko to ne učine, imaćemo adekvatan odgovor i u narednom periodu ćemo se opredijeliti o njihovom ponašanju“, kazao je Jelić novinarima u Modriči.

On je naveo da su novonastali događaji u Srebrenici i današnji sastanak u toj općini „flagrantno kršenje Daytonskog mirovnog sporazuma i Ustava RS-a“, te da će rukovodstvo RS-a u preduzeti konkretne mjere u vezi s tim pitanjem.

Svi koji, kako je naveo, krše Ustav RS-a i Ustav BiH moraju biti kažnjeni, ocjenjujući da „nije čudno kada predstavnici lokalne zajednice to čine, ali su začuđujuće protivustavne radnje koje dolaze od dijela visokih političkih ličnosti Federacije BiH“.