BiH
0

Jelić: Ispuniti obaveze RS-a prema Haškom tribunalu

FENA
Predsjednik Republike Srpske Milan Jelić podržao je napore Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a da se u potpunosti ispoštuje obaveza saradnje s Haškim tribunalom i naglasio da institucije RS-a podržavaju reformu policijskih struktura koja podrazumijeva postojanje MUP-a Republike Srpske kao dijela šire sigurnosne strukture u Bosni i Hercegovini.

On je danas, povodom 4. aprila, Dana policije Republike Srpske, primio delegaciju Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a koju su predvodili ministar Stanislav Čađo i direktor policije Uroš Pena, te podržao napore rukovodstva na poboljšanju stanja u organizaciono-kadrovskom smislu.

Jelić je na sastanku i istakanuo da je potrebno nastaviti i poboljšati obrazovanje kadrova na Visokoj školi unutrašnjih poslova i Policijskoj akademiji u Banjoj Luci, saopćeno je iz Biroa za informiranje entitetskog predsjednika.

Konstatovano da je stanje javnog reda i mira u RS-u zadovoljavajuće i da je stopa kriminaliteta u padu.

Predsjednik RS-a je na prijedlog ministra unutrašnjih poslova Stanislava Čađe unaprijedio Jovicu Roguljića, pripadnika CJB Banja Luka, u čin inspektora i Gorana Gajića, pripadnika Uprave Kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske, u čin višeg inspektora.