BiH
0

Jelić: Inspektori moraju steći povjerenje građana

FENA
Predsjednik Republike Srpske Milan Jelić podžao je rad inspekcijskih službi, navodeći da inspektori u RS-u moraju izgraditi novi imidž i steći povjerenje institucija i građana.

On je nakon sastanka s direktorom Uprave za inspekcijske poslove RS-a Slavkom Subotićem kazao da je razgovarao o uvjetima i načinu rada inspekcijslih službi, kojih 10 djeluje u Upravi za inspekcijske poslove, te da se nada da će do kraja godine u sastavu ovog inspektorata biti prosvjetna i inspekcija za protivpožarnu zaštitu.

Istaknuo je i da je potrebno nastaviti aktivnosti na tehničkoj modernizaciji inspekcijskih službi i kadrovskoj popunjenosti, a dosta se očekuje i od završetka projekta "Giljotina propisa".

Entitetski predsjednik je kazao i da pravosudni organi, kako je naveo, zbog opterećenosti ne rješavaju sve prijave inspekcije, posebno privredne slučajeve.

Direktor Uprave za inspekcijske poslove RS-a izrazio je zadovoljstvo podrškom predsjednika RS-a radu ove inspekcije, a bilo je riječi i o uvjetima rada inspektorata.

Subotić je podsjetio da Uprava za inspekcijske poslove ima podršku Vlade, ali i dodao da je potrebno još da se radi na njenoj tehničkoj modernizaciji i stvaranju boljeg rejtinga inspektora.