{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jelić-Bond: Raditi na smanjenju tenzija u Srebrenici

F
18.7.2007. u 16:55
0
0
Jelić-Bond: Raditi na smanjenju tenzija u Srebrenici
0
Jelić-Bond: Raditi na smanjenju tenzija u Srebrenici
Foto: Reuters;
Predsjednik Republike Srpske Milan Jelić i izaslanik visokog predstavnika za Srebrenicu Clifford Bond složili su se da je i dalje potrebno nastaviti smanjivanje tenzija u Srebrenici, te ne dozvoliti uplitanje politike u ovu oblast i učiniti sve da svi građani osjete ekonomski i socijalni napredak.
Ambasador Bond je tokom razgovora upoznao Jelića o aktivnostima Koordinacionog tijela za Srebrenicu i istaknuo da su već vidljivi rezultati u smislu doprinosa izgradnji povjerenja među stanovništvom kao rezultat započete realizacije određenih projekata.

Izaslanik visokog predstavnika za Srebrenicu je rekao da su u toku aktivnosti u vezi s održavanjem donatorske konferencije za Srebrenicu koja je planirana za oktobar, na kojoj treba predstaviti analitičku studiju razvoja ovog dijela RS-a u cilju privlačenja investitora.

Jelić je kazao da je privredni razvoj Srebrenice i Podrinja jedini način da se pomogne stanovništvu toga kraja.

Konstatirano je i da je potrebno iskoristiti postojeće privredne resurse i prije svega staviti u funkciju banju Guber i Rudnik "Sase", te stvoriti dobru putnu infrastrukturu radi boljeg povezivanja stanovništva u tom dijelu RS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: