Nakon uvreda u NSRS-u
17

Jelena Trivić: Jučerašnji incident je bio pokušaj skrnavljenja moje porodice

M. N.
Jelena Trivić
Jelena Trivić
Zastupnica PDP-a u Narodnoj skupštini RS Jelena Trivić zahvalila se kolegama zastupnicima, predsjedniku stranke Branislavu Borenoviću, novinarima i građanima koji su joj pružili podršku nakon uvreda koje joj je uputio SNSD-ov zastupnik Ilija Tamindžija.
Istakla je kako ne voli glumiti ulogu žrtve i da kritike, uvrede, blaćenja i ostalo što je dio političkog života može da trpi do iznemoglosti, ali da je jučerašnji incident bio napad ne samo na nju nego i pokušaj skrnavljenja njene porodice, što je svetinja.

"Zato sam reagovala i ja. Možda nespretno, možda glupo, ali ipak sam bila malo zatečena i pod emocijama. Radi korektnosti, istine i obaveze prema kolegama poslanicima, želim istaći da mnogi narodni poslanici nisu čuli šta je gospodin rekao. Objasnit ću. Kada je u Skupštini galama i kada poslanici jedni drugima dobacuju, mi jedni druge u sali podjednako čujemo, bez obzira na to ko je ozvučen. Ali, na TV snimku se jasno čuje šta je rečeno, jer zvuk hvata samo onoga ko je ozvučen, ostali koji dobacuju se čuju u pozadini i to samo ako baš galame", kazala je.

Dodala je kako iskreno vjeruje da potpredsjednica koja je tada vodila zasjedanje nije čula, jer se u tom momentu obraćala Staniću.

"U nadi da će ovo biti posljednja uvreda ove vrste prema bilo kome u Narodnoj skupštini i da će nam svima, pa i meni, poslužiti za nauk, još jednom se zahvaljujem onima koji su izrazili negodovanje povodom ovog događaja", kazala je Trivić.

Podsjetimo, u jeku žustre rasprave između poslanika SNSD-a Ilije Tamindžije i PDP-ovca Draška Stanivukovića na jučerašnjoj sjednici NSRS-a, Tamindžija je uvrijedio Trivić kazavši kako je "Jeca profesorica" zaljubljena u Stanivukovića.