{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jednoobrazne bež tende u Bravadžiluku

S
6.4.2010. u 14:43
0
4
Jednoobrazne bež tende u Bravadžiluku
0
Jednoobrazne bež tende u Bravadžiluku
Radovi na rekonstrukciji i popločavanju ulice Bravadžiluk su u završnoj fazi. S obzirom na proširenje Ugovora na susjedne ulice Mali Bravadžiluk, Kazandžiluk i Oprkanj, te povećanje obima radova, rok je malo produžen, a završetak radova planiran je sredinom aprila, saopšteno je iz Općine Stari Grad.
Izvjesno je da će Bravadžiluk zasjati novim sjajem, i da će ovaj dio Baščaršije osvanuti u sasvim novom ruhu. Općina je postigla dogovor sa svim vlasnicima i zakupcima poslovnih prostora u ovoj ulici o postavljanju jednoobraznih, konzolnih tendi na radnjama koje će njihovim gostima pružati potpuni ugođaj, a neće oštećivati podlogu, s obzirom da neće biti fiksirane. Osim toga, standardi će biti u potpunosti ispoštovani, s obzirom da će sve tende biti u jednoj, odnosno bež boji. Također, iz ulice će biti uklonjene sve reklame i drugi sadržaji bez dozvole.

Nestrpljivi da dočekaju potpuni završetak radova, a u želji da udovolje svojim gostima, neki vlasnici i zakupci su već postavili stolove ispred radnji koje posluju neometano. Po završetku radova, Općina će, u skladu sa izdatim dozvolama, ispred svih radnji označiti prostor za ljetne bašte.

Podsjećamo, u Bravadžiluku je urađena kompletna infrastruktura, što uključuje vodovodne, plinske i telefonske instalacije, a uvedena je i kablovska TV i internet. Postavljeni su ivičnjaci, izvršeno spajanje oluka sa pjeskolovima i urađena kompletna oborinska kanalizacija, te na kraju postavljena betonska ploča na koju se izvršilo postavljanje kamenih ploča sa fugiranjem. Osim toga, u sporednim ulicama Oprkanj, Kazandžiluk i Mali Bravadžiluk izvršena je sanacija i nivelisanje šahtova kako bi i one bile ujednačene da ne dođe do lošeg uklapanja sa Bravadžilukom, uz asfaltiranje ulica Mali Bravadžiluk i Oprkanj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: