|

Jednomjesečni pritvor osumnjičenom za učešće u pljački na Aerodromu Sarajevo

Jednomjesečni pritvor osumnjičenom za učešće u pljački na Aerodromu Sarajevo
0
F
FENA
17.12.2007. u 15:42
0
komentara
0

dijeljenja
Jednomjesečni pritvor osumnjičenom za učešće u pljački na Aerodromu Sarajevo Foto: AFP
Sud Bosne i Hercegovine donio je 15. decembra rješenje o određivanju jednomjesečnog pritvora Saudinu Duvnjaku, koji je osumnjičen za krivično djelo organiziranog kriminala u vezi s krivičnim djelom ugrožavanje sigurnosti zračne plovidbe i krivičnim djelom razbojništva.
U prijedlogu za određivanje pritvora Tužilaštvo BiH navodi da postoji osnovana sumnja da je Saudin Duvnjak kao član organizirane kriminalne grupe 5. decembra na Međunarodnom aerodromu Sarajevo učestvovao u otuđenju vrijednosne isporuke novca ABS banke Sarajevo, saopćeno je iz Suda BiH.

Osumnjičeni Duvnjak je navodno predao vozilo „audi Q7“ koje je poslužilo u realizaciji otuđenja vrijednosne isporuke novca. On je to vozilo navodno pribavio 26. juna ove godine tako što ga je s još dvjema osobama na lokalitetu Plandišta, općina Ilidža, upotrebom fizičke snage, a zatim i vatrenog oružja otuđio od vlasnika i odvezao u nepoznatom pravcu.

Prema navodima Tužilaštva, osumnjičeni Duvnjak je spomenuto vozilo čuvao na skrovitom mjestu sve do početka decembra kada ga je predao ostalim članovima organizirane grupe kriminalaca.

Sud je nakon razmatranja prijedloga Tužilaštva i podnesenih dokaza našao da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni Duvnjak počinio krivična djela koja mu se stavljaju na teret. Uz ovo je Sud odredio pritvor cijeneći da postoji dovoljno dokaza koji ukazuju da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati tok krivičnog postupka utjecajem na svjedoke i eventualne saučesnike.

Pritvor prema ovom rješenju može trajati do 13. januara 2008. godine.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.