{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jednomjesečni pritvor Jovanu Ostojiću

F
3.3.2008. u 11:36
0
0
Jednomjesečni pritvor Jovanu Ostojiću
0
Jednomjesečni pritvor Jovanu Ostojiću
Sud Bosne i Hercegovine donio je rješenje o određivanju jednomjesečnog pritvora Jovanu Ostojiću, koji je osumnjičen za krivično djelo zločin protiv čovječnosti.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Pritvor prema ovom rješenju može trajati najduže do 28. marta saopćeno je iz Suda Bosne i Hercegovine.

Prema navodima Tužilaštva BiH, Ostojić je u svojstvu komandanta 11. krupske lake pješadijske brigade od 14. jula 1992. do 8. maja 1995. sa članovima Srpske demokratske stranke (SDS) i pripadnicima vojske Republike Srpske na području općine Krupa sudjelovao u zatvaranju najmanje trideset šest (36) Muslimana. Oni su bili zatvoreni u Školi „Petar Kočić“, koja je korištena kao zatvor brigade kojom je osumnjičeni Ostojić komandovao.

U tom periodu stražari logora su od zatvorenika oduzimali lične stvari, premlaćivali ih, odvodili na prisilan rad i ubijali.

Sud je nakon razmatranja podnesenog dokaznog materijala utvrdio da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret. Sud je odredio i pritvor cijeneći da postoji dovoljno dokaza koji ukazuju na opasnost od bijega osumnjičenog i da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati tok krivičnog postupka utjecajem na svjedoke ili eventualne saučesnike.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: