BiH
0

Jednomjesečni pritvor Dražanu Pavloviću

FENA
Sud BiH donio je danas rješenje kojim se određuje jednomjesečni pritvor Dražanu Pavloviću osumnjičenom za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašten promet drogama.

Pritvor prema ovom rješenju može trajati do 13. januara 2009.

U prijedlogu za određivanje pritvora, Tužilaštvo BiH navodi da je prilikom pretresa porodične kuće osumnjičenog nađeno 90 paketa, čiji je sadržaj asocirao na marihuanu.

Također, nakon pretresa iznajmljenog poslovnog prostora u Mostaru, pronađena su 64 istovjetna paketa s istovjetnim sadržajem.

Sud je nakon razmatranja podnesenog dokaznog materijala utvrdio da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni Pavlović počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

Sud je također odredio pritvor jer postoji osnovana bojazan da će osumnjičeni puštanjem na slobodu ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Osim toga, Sud je odredio pritvor cijeneći da postoji dovoljno dokaza koji ukazuju na opravdanu bojazan da bi osumnjičeni puštanjem na slobodu mogao napustiti teritorij Bosne i Hercegovine čime bi bilo otežano provođenje krivičnog postupka protiv njega, saopćeno je iz Suda BiH.