BiH
0

Jednomjesečni pritvor 28-godišnjaku iz Viteza

SRNA
Ivanu Franjiću (28) iz Viteza, protiv kojeg je MUP Livanjskog kantona podnio krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teške krađe, iznude i ugrožavanja sigurnosti, određena je mjera jednomjesečnog pritvora i on se nalazi u Kazneno-popravnom zavodu u Mostaru.

Portparol kantonalnog Tužilaštva Munib Šehić potvrdio je da se Franjić sumnjiči za krađu automobila "BMV 320 D", vlasništvo A.Š. iz Tomislavgrada 24. februara sa još dvije osobe dok je vozilo bilo parkirano u Ulici Katarine Kotromanić u Tomislavgradu.

On se sumnjiči da je istog dana u popodnevnim satima nazvao vlasnika automobila na kućni broj telefona i zatražio 3.000 evra za otkup ukradenog vozila, a kasnije mu zaprijetio i smrću zato što je slučaj prijavio policiji.

Franjić je zajedno sa Franjom Buhom iz Viteza ranije krivično prijavljivan i za iznude na području ove opštine, gdje su telefonom pozivali ukupno 19 imućnijih građana od kojih su tražili novac pod prijetnjom da će zapaliti automobil, uništiti imovinu i kidnapovati njihovu djecu.