{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jednoglasno podržana kandidatura Lagumdžije

F
31.1.2009. u 17:36
0
48
Jednoglasno podržana kandidatura Lagumdžije
0
Jednoglasno podržana kandidatura Lagumdžije
Glavni odbor Socijaldemokratske partije BiH danas je na sjednici u Sarajevu jednoglasno podržao kandidaturu Zlatka Lagumdžije za predsjednika ove stranke, koji će biti biran na 5. Kongresu stranke 14. i 15. marta.
Kako je saopćeno iz SDP-a, Lagumdžija je kandidaturu prihvatio, a na sjednici je usvojen Nacrt poslovnika o radu 5. Kongresa.

Zaključen je proces evidentiranja i kandidiranja članova SDP-a u okviru općinskih, kantonalnih i regionalnih organizacija za predsjednika i organe SDP-a, te su utvrđene kandidatske liste o kojim će konačnu odluku dati Kongres SDP-a.

U procesu kandidiranja evidentirana su 23 kandidata za predsjednika SDP-a.

Peti Kongres SDP-a će imati izvještajni i izborni karakter i na njemu će, pored predsjednika stranke, biti biran i Glavni i Nadzorni odbor.

Tako je na sjednici utvrđen prijedlog kandidatskih listi za članove Glavnog i Nadzornog odbora. Za GO potvrđeno je 202 kandidata između kojih će biti izabrano 110 članova, a za Nadzorni odbor 15 kandidata između kojih će se birati 11 članova.

Iz svojih redova novoizabrani Glavni odbor SDP BiH birat će članove Predsjedništva, potpredsjednike i generalnog sekretara SDP BiH.

Na sjednici GO SDP-a usvojena je Informacija o radu Predsjedništva stranke između 27. i 28. sjednice GO i finansijski plan za 2009. godinu. Usvojen je i Nacrt izvještaja o provedenim izbornim aktivnostima i rezultatima SDP-a na lokalnim izborima, Nacrt izvještaja o radu GO SDP BiH i Nacrt izmjena i dopuna Statuta SDP-a.

Glavni odbor je čestitao sarajevskom SDP-u na postignutim rezultatima proteklih lokalnih izbora koji su omogućili izbor Alije Behmena za gradonačelnika Sarajeva i Marina Ivaniševića za predsjedavajućeg Gradskog vijeća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: