|

Jedna od najvećih zapljena heroina u BiH: SIPA lišila slobode Srđana Krndiju

Jedna od najvećih zapljena heroina u BiH: SIPA lišila slobode Srđana Krndiju
11
Klix.ba
22.8.2017. u 09:00
60
komentara
11

dijeljenja
Jedna od najvećih zapljena heroina u BiH: SIPA lišila slobode Srđana Krndiju Foto: Arhiv/Klix.ba
Provodeći nastavak aktivnosti u akciji kodnog naziva "Povratnik", usmjereno na otkrivanje i procesuiranje organiziranih struktura narko-kriminala koje djeluju u Brčkom i diljem BiH, policijski djelatnici SIPA i Policije Brčko distrikta su po nalogu Tužilaštva BiH lišili slobode osumnjičenog Srđana Krndiju, rođenog 1990. godine u Banja Luci.
Također, operativnim radom i istražnim aktivnostima, došlo se do saznanja o mogućim lokacijama na kojima se skriva veća količina opojne droge, te su izvršeni dodatni pretresi u kojima je otkrivena količina od više od 2 kilograma opojne droge heroin, čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu, dostiže cijenu od oko 100.000 KM i što je jedna od najvećih zapljena heroina u BiH u proteklom periodu.

Akcija Povratnik, usmjerena je na borbu protiv organiziranog narko-kriminala u BiH, čiji pripadnici su vršili međunarodno krijumčarenje opojnih droga u BiH, te dalju distribuciju narkotika na ilegalnom narko-tržištu prema BiH i inozemstvu.

U okviru akcije ostvarena je značajna saradnja sa partnerskim institucijama Republike Srbije.

Istražne aktivnosti nastavljaju se dalje, a osobe pod istragom osumnjičene su za krivična djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnim drogama.
Prijavi grešku


Komentari (60)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...