{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jedna od najvećih zapljena heroina u BiH: SIPA lišila slobode Srđana Krndiju

22.8.2017. u 09:00
11
60
Jedna od najvećih zapljena heroina u BiH: SIPA lišila slobode Srđana Krndiju
11
Jedna od najvećih zapljena heroina u BiH: SIPA lišila slobode Srđana Krndiju
Foto: Arhiv/Klix.ba
Provodeći nastavak aktivnosti u akciji kodnog naziva "Povratnik", usmjereno na otkrivanje i procesuiranje organiziranih struktura narko-kriminala koje djeluju u Brčkom i diljem BiH, policijski djelatnici SIPA i Policije Brčko distrikta su po nalogu Tužilaštva BiH lišili slobode osumnjičenog Srđana Krndiju, rođenog 1990. godine u Banja Luci.
Također, operativnim radom i istražnim aktivnostima, došlo se do saznanja o mogućim lokacijama na kojima se skriva veća količina opojne droge, te su izvršeni dodatni pretresi u kojima je otkrivena količina od više od 2 kilograma opojne droge heroin, čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu, dostiže cijenu od oko 100.000 KM i što je jedna od najvećih zapljena heroina u BiH u proteklom periodu.

Akcija Povratnik, usmjerena je na borbu protiv organiziranog narko-kriminala u BiH, čiji pripadnici su vršili međunarodno krijumčarenje opojnih droga u BiH, te dalju distribuciju narkotika na ilegalnom narko-tržištu prema BiH i inozemstvu.

U okviru akcije ostvarena je značajna saradnja sa partnerskim institucijama Republike Srbije.

Istražne aktivnosti nastavljaju se dalje, a osobe pod istragom osumnjičene su za krivična djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Opravdavate li blokade saobraćajnica zbog previsoke cijene goriva?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: