U vrijeme pandemije
910

Jedinstveno ostvarenje Mirze Rahmanovića muzička podloga videopriči Memorijalnog centra Srebrenica

R. D.
Na godišnjicu prve dženaze u Memorijalnom centru Srebrenica, javnosti je predstavljen još jedan video u sklopu virutelnih tura koju tim ove institucije realizira od početka širenja pandemije koronavirusa i zatvaranja javnih ustanova za javnost.

Ovaj video je jedinstvene jer je za kratak period, kroz online komunikaciju, okupio nekoliko ljudi sa različitih strana, koji su u manje od 24 sata kreirali jedinstven prikaz mezarja Memorijalnog centra.

Muzika koja prati video je autorsko djelo Mirze Rahmanovića (Indigo, FM JAM), mladog producenta i DJ-a iz Tuzle, kojeg je domaća javnost prepoznala po nekoliko zanimljivih solo ostvarenja, ali i realizaciji saradnje na albumima "Egzil", "Putanja" i "20/20" sa poznatim bosanskohercegovačkim rep muzičarima Frenkijem i Kontrom.

Video-prikaze mezarja Memorijalnog centra Srebrenica besplatno je ustupio tim "Dron.ba", a ostale snimke je realizirao snimatelj iz Srebrenice, Ahmedin Đozić.

Cijela inicijativa je pokrenuta na ideju Nedima Jahića, koji je predložio uključivanje muzičkih producenata i muzičara kroz 'doniranje' vlastite muzike za potrebe prezentacija i aktivnosti Memorijalnog centra Srebrenica.

Na ovaj poziv, već su reagirali i drugi muzičari, koji su najavili podršku projektu.