{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jedinica za zaštitu i spašavanje iz BiH na vježbi u Zagrebu

F
24.5.2012. u 13:04
0
0
Jedinica za zaštitu i spašavanje iz BiH na vježbi u Zagrebu
0
Jedinica za zaštitu i spašavanje iz BiH na vježbi u Zagrebu
Mješovita jedinica za zaštitu i spašavanje iz BiH učestvuje na Međunarodnoj terenskoj vježbi civilne zaštite IPA CRO FLOODS-2012., koja se održava od 22. do 25. maja u okolini Zagreba.
Na vježbi učestvuju spasilački timovi iz Albanije, BiH, Crne Gore, Kosova, Njemačke, Makedonije, Slovenije, Srbije, Švedske i Hrvatske radi jačanja saradnje u okviru mehanizma Evropske unije za civilnu zaštitu.

Ovo je prvo učešće mješovitog tima iz BiH na vježbi koja se organizira u okviru projekta Evropske unije, čime BiH na putu prema EU pokazuje da može biti pouzdan partner i u oblasti civilne zaštite.

Nosilac aktivnosti pripreme i učešća tima iz BiH je Ministarstvo sigurnosti BiH.

Na vježbi učestvuje 22 predstavnika iz BiH i to 11 pripadnika Federalne uprave civilne zaštite, pet pripadnika Republičke uprave Civilne zaštite Republike Srpske i pet članova Odjela javne sigurnosti Brčko Distrikta BiH.

Vježba se odnosila na međunarodnu saradnju i pomoć u slučaju poplava, tokom koje su spasilački timovi simulirali zaštitu i spašavanje stanovništva iz poplavljenog područja, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: